Picture Carien

Carien de Jager

Carien
de Jager

Universitair Docent Rijksuniversiteit Groningen
Contact

Nieuws

Nieuws item in televisieprogramma Kassa

13 oktober 2018

In het televisieprogramma Kassa aandacht voor de resultaten van het promotieonderzoek naar financiële bijsluiters: de Essentiële Beleggersinformatie en het Essentiële-informatiedocument. Het fragment is hier te bekijken.

Artikel in Dagblad van het Noorden

15 september 2018

Picture News

foto: Corné Sparidaens

Vandaag in het Dagblad van het Noorden een artikel over vertrouwen in de financiële sector en financiële bijsluiters. Het artikel is hier te lezen.

Tweede boek gepubliceerd

10 september 2018

Picture News

In september 2018 is het tweede boek van Carien de Jager gepubliceerd. De titel van het boek is: ‘Informatiedocumenten onder de loep. Juridische aspecten en de praktijk van precontractuele informatie over complexe financiële producten.’ Waar het proefschrift de beleidstheorieën die ten grondslag liggen aan informatiedocumenten analyseert, bevat dit boek een uitgebreide beschrijving van de ontwikkeling die informatiedocumenten en het beleid daarover heeft doorgemaakt. Bovendien bevat het de resultaten van elf evaluatieonderzoeken naar de effectiviteit van Europese, Engelse, Nederlandse en Duitse informatiedocumenten in de praktijk evenals een gedetailleerde analyse van de methodologische kwaliteit van elk van deze onderzoeken. Het boek is hier te bestellen.

Proefschrift gepubliceerd

30 augustus 2018

Picture News

De dissertatie van Carien de Jager getiteld ‘Consumentenbescherming door informatie. Een analyse van 30 jaar beleid voor korte precontractuele informatiedocumenten over complexe financiële producten in Europa, Engeland, Nederland en Duitsland’ is gepubliceerd. Het boek gaat in de eerste plaats over de beleidstheorieën die ten grondslag liggen aan deze documenten. Vervolgens wordt ingegaan op de vraag of deze documenten financiële producten voor consumenten voldoende begrijpelijk en vergelijkbaar maken, met andere woorden: of het een effectief instrument is om consumenten op de financiële markten te beschermen. Het boek is gepubliceerd in de Civilologiereeks van Boom Juridische Uitgevers en is hier te bestellen.

Het proefschrift zal op 20 september om 14:30 uur worden verdedigd tijdens een openbare verdediging aan de Rijksuniversiteit Groningen.